Made by Tim Vijfhuizen & Hans Zeldenrust

Nieuwbouw:

 

 

Op dit moment zijn we in Roemenie op scheepswerf Orsova een nieuw duwverband aan het bouwen.

 

 

Dat zal bestaan uit een dubbelschroefs uitgerust schip van 99 meter lang en een duwbak van 84 meter lang. De duwbak wordt zo uitgerust met motoren en apparatuur en ook een klein stuurhuis zodat het gecertificeerd ook op zich zelf kan en mag varen. Dit zal waarschijnlijk beperkt zijn tot in de havens met aan- en af-koppellen omdat het geheel niet zonder elkaar lange stukken kan varen in verband met de platte voorkant van het schip en de platte achterkant van de bak waar we normaal tegen duwen. Het schip zal in december 2007 in Nederland zijn en eerst in Werkendam voorzien worden van schroeven, schroefassen en roeren. Daarna zal het eind januari naar Lemmer versleept worden en daar verder worden afgebouwd. 

De bak zal medio februari 2008 in Lemmer arriveren vanuit Roemenie.

 

 

Het schip heeft een lengte van 99 meter en een breedte van 11.45 meter en een diepgang van 3.65 meter

Het schip wordt uitgerust met 2 hoofdmotoren van Caterpillar elk 1520 pk en zullen 2 AMW cunial schroeven van 1700 mm gaan aandrijven in een van der Giessen straalbuis. De boegschroef zal een Cummins van 560 pk zijn op een Verhaar 4 kanalen unit en een schroef van 1200 mm.

2 keer aggregaat van John Deere van elk 60 kva zullen voor de stroom gaan zorgen.

Het schip wordt voorzien van 1 spudpaal van 8.50 meter lang  (3x uitschuifbaar van van Wijk).

 Er komt een stuurhuis van Kampers op. Deze schuift zover uit om over 5 lagen containers te kunnen kijken.

 

 

De bak is in secties gebouwd op scheepswerf Orsova.

Daarna is het op een ponton gezet en naar de scheepswerf 600 km verderop in Agigia (150 km voor de Zwarte zee) gevaren. Deze scheepswerf maakt deel uit van de scheepswerf in Orsova. De secties zijn op de de werf gezet en geassembleerd tot een geheel.

Hierna is de bak te water gelaten en terug gesleept naar Orsova en op de werf gezet.

De bak wordt verder afgebouwd en geconserveerd. Wanneer dit klaar is zal zij op transport gaan naar Nederland.

 

 

De bak heeft een lengte van 84 meter en een breedte van 11.45 meter en een diepgang van 3.65 meter.

De bak krijgt een boegschroef van Cummins en is 750 pk op een van Verhaar 4 kanalen unit en een schroef van 1300 mm. De hekschroef is ook een Cummins van 560 pk  op een Verhaar  4 kanalen unit en een schroef van 1000 mm. Er komt een agregaat van John Deere van 60 kva. Op de bak komt een klein stuurhuis van Kampers op een hefkolom om over 3 lagen containers te kijken. Voorop in de bak komt een spudpaal van 11.50 meter (3x uitschuifbaar van van Wijk) onder het schip.

 

Als het geheel gekoppeld is (schip en bak) is de lengte 183 meter en zo zal ook voornamelijk gevaren worden. Uit het stuurhuis op het schip zullen alle 3 boegschroeven op het koppelverband gestart kunnen worden. Voor op de bak komen 2 koproeren van van Wijk en zullen leeg in lengteformatie meestal van pas komen. De ervaring met de koproeren is er al omdat deze ook in het vorige "Deo Gratias" van 110 meter waren ingebouwd.